Leppestift er en av de aller mest klassiske og ikoniske sminkeprodukter og er en essensiell del av mange kvinners sminkerutine.

Her har vi samlet noen tips knyttet til leppestiftbruk. 

  1. Eksfolier leppene - Uansett hva slags fargenyanse som er din foretrukne er det helt essensielt med et godt jevnt og mykt grunnlag. Når leppene er tørre eller sprukne vil ikke fargen sitte like godt, og det vil heller ikke se like godt ut. Bruk en god sukkerskrubb tilpasset leppene og eksfolier regelmessig.

  2. Skap et matt resultat - Matte lepper har vært populært en stund, men hva kan du gjøre om din favorittnyanse ikke kommer i en matt variant? Finn en matt blush i en liknende nyanse, og legg forsiktig over leppestiften med fingeren for å skape en vakker matt finish. 

  3. Sett sminken på leppene for dagen - En utfordring med leppestift er at de ofte fader utover dagen. Du kan forlenge holdbarheten på leppene ved å gjøre noen små steg før du går ut døren. Fjern forsiktig overflødig leppestift fra leppene med litt papir etter påføring. Strø litt fargeløst løst pudder over leppene og påfør et nytt lag leppestift over. Pudderet absorberer overflødig olje fra leppene gjennom dagen og sørger for at leppestiften både fester seg bedre, og holder lenger. 

  4. Få en perfekt linje - Alle ønsker seg perfekte definerte lepper, men det å bruke en lipliner kan likevel være en utfordring. Et triks kan være å starte med en diagonal linje som går fra leppens høyeste punkt, ned langs innsiden av amorbuen til bunnen av overleppen. Repeter på andre siden av amorbuen. Nå har du skapt en X som kan være et godt utgangspunkt for en perfekt opplinjet amorbue.
     
  5. Nude som ikke passer? - En nude leppestift kan være helt topp, men det er ikke alltid de ser helt riktig ut. Det kan være fordi din naturlige leppefarge skinner igjennom leppestiften. Du kan forhindre dette ved å påføre en liten den concealer eller foundation over leppene før du påfører leppestift. Dette trikset vil sørge for at leppestiften får sin riktige nyanse.

  6. Forhindre leppestift på avveie - Noen ganger opplever vi at leppestiften "blør" ut fra området sitt. For å forhindre dette kan du prøve å bruke en ansiktsprimer over leppene. Bruk din favoritt fra Smooth Affair-serien før du påfører leppestift. 

  7. Mykere lepper! - Om du ønsker mykere lepper kan disse tre stegene være til nytte: Eksfolier, bruk nærende leppepomader med oljer og gode ingredienser og påfør et hint PureGloss for ekstra volum og fukt. 

  8. Prøv å bruke lipliner alene. Du kan bruke våre Lip Pencils til å både definere leppene med, og fylle dem med farge. Voksen og oljene i pennen gir en matt look uten å tørke ut leppene. Om du ønsker en enda bedre fargegjengivelse av lineren kan du preppe leppene ved å bruke vår Flocked Sponge, og rulle på litt PurePressed Base på leppene før du tegner de opp. På den måten får du både perfekt farge og et langvarig resultat.