Hva lurer du på?

FAQ

Generelt

Er sminken trygg å bruke for alle hudtyper?

Det er viktig å vite at man kan være allergisk eller sensitiv til nesten hva som helst. Vi har forsøkt å sikre produktene våre så langt det lar seg gjøre. Vi har unngått å bruke ingredienser med kjente allergener, syntetisk parfyme, syntetiske fargestoffer og syntetiske tilsetningsstoffer. Vi har også testet alle produktene våre for sensitivitet med et panel på 50 personer i et laboratorie. Selv individer med ekstreme kjemiske sensitiviteter kan bruke vår makeup. Om du er i tvil kan du alltd teste sminken på innsiden av armen først.

Hvilken fuktighetskrem er best å bruke med puddermineralene?

Det viktigste er at du finner en fuktighetskrem som passer din hudtype og som du liker å bruke. Vår favoritt er dermalogicas Skin Smoothing Cream, men om du ikke har funnet en fuktighetskrem tilpasset dine behov kan vi anbefale å ta en tur til en hudpleier for tips og råd. Pass på at fuktighetskremen du bruker absorberes godt av huden før du påfører puddermakeup så du får det jevneste utgangspunktet.

Er sminken lett å påføre?

Ja! Men et kjent problem er at de som tester produktene for første gang ofte bruker for mye produkt. Man kan være vant med sminke som inneholder fyllstoffer, og dermed ikke er like effektive i mindre doser. Med mineralmakeup opererer vi alltid etter "less is more". Se etter tips for teknikk under hvert enkelt produkt.

Kan menn bruke jane iredale?

Ja. Mineralene usynlige og behangelige på huden. Nyhetsankere bruker ofte jane iredale mineralmakeup på TV-sendinger siden det er det som ser mest ut som hud - selv på HD TV.

Tørker mineralpudderne ut huden?

Nei, det er snarere omvendt. Våre mineraler fanger fuktighet mellom huden og makeup-laget. Oppfatningen at pudder-makeup er uttørrende kommer fra den utbredte bruken av talkum i pudderprodukter. Det er såpass vanlig at hele 90% av pudderbasert makeup inneholder talkum. Ingen av våre produkter inneholder fyllstoffer som talkum.

Kan mineralene til å dekke blåmerker eller fødselsmerker?

Ja. Dog skal du være klar over at noen mørkere varianter av blåmerker kan skinne igjennom. Prøv Disappear, Circle/Delete i Peach eller Enlighten for å kamuflere det puddervariantene ikke klarer. Referer til respektive produkts bruksguide for hvordan du påfører disse på best mulig vis.

Creaser øyeskyggene til jane iredale?

Generelt gjør de ikke det, men dersom du har uvanlig oljete øyelokk kan du påføre en primer, for eksempel Smooth Affair for Eyes som effektivt kontrollerer oljen. Et tynt lag med PureMatte på øyelokkene før øyeskygge kan også være en effektiv løsning.

SPF

Må jeg bruke ekstra SPF?

Du kan hvis du vil, men det skal ikke være nødvendig. Vi mener at man aldri kan bruke for mye solfaktor, men vær forsiktig med kjemisk solfaktor om du har sensitiv hud. Hold deg til typer som du vet fungerer for huden din. Våre mineralprodukter inneholder fysisk filter som virker umiddelbart. Det er dog viktig å re-applisere solfaktor om du aktivt er ute i solen. Da kan vår POWDER-ME SPF® 30 DRY SUNSCREEN være et fantastisk produkt å ha med seg.

Inneholder HydroPure SPF?

Nei, men den har ingredienser som Coenzyme Q10 og C-vitamin som hjelper med å reparere huden etter UV-skader. Påfør et lag med pudder-mineraler over HydroPure så vil du få beskyttelse med SPF20.

Utfordringer for ulike hudtyper

Kan jeg bruke sminken på akne-utsatt hud?

Dersom du har en medisinsk tilstand med acne og får hjelp hos lege vil vi alltid anbefale å høre med legen før du tester nye produkter. Ellers er vi trygge på at produktene våre ikke kommer til å gjøre acne-utsatt hud verre på noen som helst måte. Sminken kan til og med forbedre huden. Sminken vår er fullstendig ikke-komedogen og tillaten huden å puste og fungere helt normalt. Vår makeup er også fantastisk til å skjule rødhet som ofte kan komme med utbrudd. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra hudpleiere som rapporterer bedring i kunders hud etter at de har gått over til jane iredale makeup.

Hvilke farger er best på å kamuflere rødhet i huden?

Det er vanlig å tenke at det er grønt, som fungerer utmerket om du maler på et lerret. Når det kommer til menneskelig hud derimot, kan grønne nyanser etterlate huden mer grå og gusten. Våre gule baser er laget for å nøytralisere og kamuflere rødhet i huden. Vår mest allsidige gule base er "Golden Glow". Dette er den mest populære fargen for å kamuflere rødme og rosacea. Warm Sienna, Warm Silk og Amber er også fantastiske alternativer.

Fungerer jane iredale på eldre eller aldrende hud?

Ja. Ettersom produktene er laget med lysreflekterende partikler vil sminken skjule fine linjer og rynker, og tilføre en sunn glød til huden som gjør at den ser yngre ut. Matt makeup absorberer lys og lar øyet se inn til huden. På en hud med mye linjer kan det være lurt å alltid bruke en av våre fuktsprayer. Fuktsprayene setter makeupen, minimerer synligheten av fine linjer ytterligere og gir en duggfrisk finish. Du kan også spraye makeupkosten før du plukker

Makeup etter hudbehandling

Er løse eller pressede puddervarianter best å bruke etter laserbehandling?

Begge alternativer vil skjule rødhet og beskytte huden med solfaktor og nærende ingredienser. Husk likevel at den "nye" huden etter en laserbehandling er ekstremt sensitiv, og jo færre ingredienser du påfører, desto bedre er det for huden. De løse puddervariantene inneholder færre ingredienser enn de pressede. Vårt tips er å holde det så enkelt som mulig.

Hvor raskt kan jeg påføre sminke etter å ha tatt laser, krystallsliping eller kjemisk peeling?

Mineralmakeup kan påføres umiddelbart etter krystallsliping eller en lett peel, forutsatt at hudbarriæren ikke er brutt. Produktene skjuler rødhet i huden på en helt fantastisk måte, i tillegg vil titanium dioksiden og sinkoksiden i produktene bidra til å roe ned huden. Det er også viktig å erstatte det beskyttende hornlaget (stratum corneum), som er det øverste hudlaget, som har blitt fjernet under slike behandlinger. Hornlaget fungerer som hudens beskyttelseslag mot solen. Hvor raskt du kan påføre av sminke etter laser må hudpleieren være med å avgjøre. Det er vanlig at de anbefaler at du venter 5-12 dager avhengig av hvordan type laser som blir brukt, og hvor dypt den har gått. Det er helt essensielt at hud som er brutt på denne måten er godt beskyttet for solen.

Ingredienser

Hvilke fargestoffer bruker dere i produktene?

Vi bruker for det meste jernoksider. Kvernet Lapis Lazuli (et blått mineral) bruker vi for ultramarine farger. Kromoksid brukes i grønne og blå øyeskygger. Vi bruker små mengder karmin i noen produkter er klarere farger trengs. Karmin fremstilles fra lusen cochenillelus og er et kraftig rødt fargestoff. Veganere og andre som frastår produkter med animalske bi-produkter vil unngå produkter med karmin. Se etter vegansk/gluten-informasjonen under hvert enkelt produkt for mer informasjon.

Kan jeg bruke jane iredale makeup når jeg bruker Retin-A, Retinol eller AHA syrer?

Ja. Vår makeup kan brukes med alle hudpleieregimer. Solfaktoren i produktene våre er eksepsjonelt gode om du går på syrer som Retil-A og AHA.

Kontakt oss

Fant du ikke svar på det du lurte på? Prøv vår chat eller kontakt kundeservice.