Våren er en fantastisk årstid. Trær og blomster blomstrer, solen begynner å varme, og pollenstøvet ligger tett i luften. Allergisesongen kommer med allergisymptomer som ikke er like morsomme, så her har vi samlet noen gode sminketips for allergisesongen.

Skjule rødhet

  • Velg en god gyllen base: Gul er den beste nyansen for å fargekorrigere rødhet i huden, så når vi skal skjule røde områder under øynene, eller en rød nese, anbefaler vi å gå for en foundation med mer gule eller gylne pigmenter. 
  • Prøv blå øyemakeup: Når det hvite i øynene ser mer rødt ut, er det et godt tips å bytte ut den klassiske sorte eller brune lineren med en blå variant. Det å bruke blå eyeliner vil gi litt samme effekt som en leppestift med blå undertoner: safirnyansen vil motvirke rødt og gjøre at hvitt i nærheten ser hvitere ut. Mange er litt engstelige for å prøve blått rundt øyenen, men det finnes diskre måter å gjøre det på, som vil kle de fleste! 
  • Distraher: Om du har rødhet rundt nesen kan du prøve å trekke oppmerksomheten vekk fra området ved å bruke en skimrende lipgloss på leppene. Prøv for eksempel med en iøyenfallende nyanse som Blossoming i PureGloss.
  • Bytt til en mildere rens: Om huden din er rød er det sannsynlig at den også kjennes litt mer sensitiv enn vanlig. Bytt rensen din mot en mildere variant som er tilpasset sensitiv hud med beroligende egenskaper. 
  • Bruk produkter som roer ned huden: Når huden både er rød og irritert anbefaler vi å teste Powder-Me SPF i fargen Golden. Denne slår to fluer i en smekk ved å skjule rødhet i huden med en gyllen nyanse, og roe huden med ingredienser som Montmorillonitt. I tillegg til dette har den SPF 30 som beskytter godt mot både UVA og UVB stråler.

Redusere inflammasjon

  • Kjøl ned området - Allergier kan forårsake et hovent ansikt. Prøv å redusere hovenheten ved å gni en isbit eller en ispose i ansiktet og under øynene med en gang du våkner. 
  • Drikk "spa-vann" - Når vi er hovne kan det hjelpe å ha litt sitron eller agurk i vannet vi drikker gjennom dagen. Det hjelper på både oppblåsthet og med å rense kroppen. 
  • Bruk highlighter rett - Om området under øynene er hovent vil du unngå å bruke en highlighter rett på det hovne stedet. Vi anbefaler å bruke highlighter eller concealer rett under hovenheten. Det vil redusere skyggen som oppstår under området og gjør at det ser flatere ut. 
  • Definer brynene - Den enkleste måten å trekke oppmerksomheten bort fra hovne øyne er å ha fokus på andre områder av ansiktet. Brynene er et fint og enkelt sted å starte.