Hva er "Clean Beauty"?

"Da jeg startet Jane Iredale Cosmetics for nesten 25 år siden var jeg usikker på om jeg skulle beskrive sortimentet som "naturlig", for hvordan definerer man egentlig ordet. Hva er naturlig? En håndfull jord fra hagen min? Selv det vil inneholde tungmetaller og sannsynligvis noe sur nedbør. Er naturlig alltid synonymt med noe bra? Den giftige eføyen er naturlig, det samme er den dødlige belladonnaurten."

Ren formulering

"Det var mer fornuftig for meg å beskrive produktlinjen vår som "ren". For meg vil det si å fjerne de ingrediensene som potensielt kan skade hud eller helse. Selv om ingredienser spiller en stor rolle i hva vi definerer som "rent", mener vi også at det skal innebefallte hvordan vi påvirker miljøet og samfunnet vårt.

Derfor har vi funnet alternative konserveringssystemer til parabener. Vi følger alltid nøye med på alt som er kreditert som hormonforstyrrende. Vi eliminerer talkum og syntetisk duft, samt ingredienser som potensielt kan forårsake en irritasjon. Det kan være en utfordrene å fjerne alle ingredienser som potensielt kan være allergifremmende, ettersom sensitivitet kan være forårsaket av nesten hva som helst. Et eksempel på dette er karmin. Karmin er et naturlig fargestoff som gjør at man kan unngå å bruke FD&C-fargestoffer (løselige fargestoffer som er godkjent for mat, legemidler og kosmetikk, som i all hovedsak er avledet fra petroleum eller kulltjære), men noen mennesker kan være veldig allergiske mot karmin. En annen ting å ta hensyn til, er at fargestoffet stammer fra biller, hvilket betyr at veganere og de som praktiserer kosher ikke kan bruke det. Vi besluttet derfor å gå bort fra karmin i størst mulig grad, og erstatte det med D&C Lakes (fargestoffer godkjent for legemidler og kosmetikk som er bundet til et kalsiumsubstrat). Det får være et kompromiss helt til vi finner noe bedre."

Miljø

"Vi ønsker å gjøre en innsats for å holde produktlinjen vår så ren som mulig i alle ledd. Vi spør oss alltid om hvilken effekt handlingene våre har på dyrene, miljøet vårt og samfunnet. Hagene våre fortsetter å være en inspirasjon for alt vi gjør. Vi planter bevisst og prøver å støtte biene, sommerfuglene og fuglene underveis."

Samfunn

"Jeg har alltid ment at vi kun er like sterke som vårt svakeste ledd. Vi gjør derfor det vi kan for å støtte samfunnet vårt. Blant annet sponser vi et bondemarked seks måneder i året. Både bønder og familier drar nytte av muligheten å komme nær naturen og landets skatter. Her kan du handle økologiske produkter uten sprøytemidler, uten GMO, bare helt ren mat som smaker godt, er som medisin for kroppen og som bringer oss sammen. Det er noe av det som "rent" står for hos oss på jane iredale."

- Jane Iredale