Det er ekstremt viktig å rengjøre sminkekostene man bruker. Om du ikke er overbevist finnes det minst tre gode grunner til å starte:

  • Rene sminkekoster gjør at resultatet på sminken blir bedre
  • Regelmessig rensing av sminkekostene dine vil forhindre at bakterier, olje og smuss fester seg og får gro i kostene.
  • Om du er flink til å rense kostene dine vil de forlenge kostenes liv. Gode sminkekoster en en investering, og man burde ta vare på dem på best mulig vis.

Optimalt sett burde man vaske sminkekostene sine en gang i uken - men de aller færreste har lagt en så hyppig rutine for dette. Derfor tenker vi at et realistisk mål bør være å vaske kostene sine minst en gang i måneden. Under finner du noen tips til hvordan du kan vaske og desinfisere kostene dine. 

Rensetips

  1. Bruk varmt vann til å fukte (kun) børstehårene. Ikke legg hele børsten i vann. 
  2. Ta en liten del sjampo, på størrelse med en ert, i håndflaten din, og masser sjampoen inn i børstehårene. Gjør dette til børstehårene er dekket med sjampo.
  3. Rens børstehårene nøye under vann til vannet som kommer fra børsten er helt klart.
  4. Repeter om nødvendig.
  5. Form en sirkel med pekefinger og tommel og dra børsten forsiktig gjennom fingrene mens du klemmer forsiktig ut overflødig vann fra børstehårene. Bevar børstens form mens du klemmer ut vannet. 
  6. Legg kosten på et tørt rent håndkle og la den tørke flatt. Sett aldri børsten i en kopp eller liknende mens den er våt, det kan føre til at limet som holder bøstehårene løsner og du kan risikere at kosten begynner å røyte. 

Ikke bruke en sterilisator. Det kan skade kostene. jane iredale har også utviklet Botanical Brush Cleaner som kan brukes til å desinfisere børster mellom vasking. Spray litt produkt på en Kleenex eller et håndkle og rens børstehårene forsiktig med enn frem-og-tilbake-bevegelse.