Trenger jeg virkelig et pudder i min sminkerutine? Og hva er egentlig forskjellen på et setting pudder og et finishing pudder?

Settting pudder vs. Finishing pudder

Setting-pudder har en historie som kan spores tilbake helt til oldtidens Egypt. Produktet forhindrer at ansiktsprodukter gnis av, det reduserer glans i huden og sørger for et langvarig resultat. 

Finishing-pudder er ofte helt- eller delvis transparente og sørger for en filteraktig finish som jevner ut og minimerer hudens synlige ujevnheter. 

Begge deler kan komme i løs eller presset variant. 

Nøkkelingredienser som Boronnitrid gjør at jane iredales PurePressed Base og Amazing Base kan tilby det beste fra to verdener. Begge produkter kommer i nyanser som er lette å tilpasse til alle hudtyper, de kan låse alle våre flytende foundations og sørger for et filter-aktig resultat som ser ut som din hud, men bedre.

PureMatte og Amazing Matte er mer som klassiske finishing-puddere. Begge produktene er gjennomskinnelige og inneholder økologisk pulverisert risstivelse som kontrollerer olje. PureMatte kommer med en semi-matt finish som passer for mer oljete hudtyper, mens Amazing Matte har en mer glødende finish som passer bedre for tørrere hudtyper. Begge har en filteraktig effekt som aldri blir kakete eller tørr på huden.  

Vil et setting-pudder gjøre at jeg får mer akneutsatt hud?

Setting-pudder bør aldri tette huden eller gjøre at huden blir mer utsatt for akneutbrudd, men se alltid etter ingredienser som parabener (som kan påvirke hormonene dine), syntetisk farge og talkum. Dette er ingredienser som potensielt kan irritere huden, tette porer og forårsake utbrudd. Våre produkter inneholder ingen slike ingredienser. 

Kan et setting-pudder gjøre huden min tørr? 

Setting-pudder for fet hud kan gjøre at huden ser mer matt ut, men det skal ikke gjøre huden tørrere. Se etter ingredienser som potensielt kan tørke ut huden som talkum. Talkum absorberer fukt, forsterker hudens tekstur og kan ses som flashback i fotografier. Det er også linket til visse typer kreft. Ingen av våre produkter inneholder talkum. 

Vil et setting-pudder øke synligheten av linjer og rynker? 

Setting-pudder og finishing-pudder bidrar til å jevne ut hudens overflate, og de skal ikke øke synligheten av linjer eller rynker. Pass på ingredienser som syntetisk parfyme som kan være irriterende for huden. Unngå også kjemisk solfaktor i setting-pudder - kjemisk SPF absorberer lys og kan potensielt innebære en større helserisiko enn beskyttelse. Velg setting-puddere med fysisk SPF istedet.

Påføre setting-pudder

Det å velge riktige redskaper for påføring er viktig for et plettfritt resultat. Her er våre anbefalinger:

  • The Handi Brush - et perfekt alternativ for pressede varianter
  • Chisel Powder Brush - passer for løse pudder-varianter for en jevn og myk påføring
  • The Flocked Sponge eller The Retractable Handi - Er topp for touch-ups, om du skulle trenge det