Om du ikke har inkludert en ansiktsprimer i sminkerutinen din allerede kan det hende du lurer på om det virkelig er nødvendig å gjøre det. Men om du tar deg tid til å legge perfekt makeup, ønsker du vel også at resultatet sitter så lenge og godt som mulig. I tillegg til å forlenge resultatet av sminken vil en primer også sørge for at påføringen er enklere og jevnere. Våre primere har også hudpleiende egenskaper som kan forbedre hudhelsen også over tid. 

Her er en liten guide for deg som er ny til primere og som kan bidra til at du får maksimal utnyttelse av produktet. 

Velg din primer

Velg primer på bakgrunn av både hudtype og ønsket effekt. Vi har tre varianter, perfekt for hver dag.

Vår Smooth Affair Brightening Primer er et fantastisk alternativ for de fleste hudtyper, men spesielt for moden eller aldrende hud. Primeren inneholder grønn og hvit teekstrakt som forhindrer tidlig aldring av huden, i tillegg til at den minimerer forekomsten av porer og linjer. 

Ser du etter den beste primeren for fet hud? Om du ønsker å kontrollere blank, oljete eller fet hud vil vår Smooth Affair Mattifying Face Primer være det beste alternativet. Toppmoderne mineralvitenskap kombinert med vår revolusjonerende PoreAway™ teknologi sørger for at primeren jevner ut hudtonen, og etterlater en silkematt finish. 

Om duggfrisk hud er mer din look vil vår Smooth Affair Illuminating Glow Face Primer være valget for deg. Hyaluronsyre og sheasmør kapsler inn fukt til huden, mens mica skaper en soft-fokus perlemorsfinish. Om du ser etter noe som gir naturlig glød er dette rett produkt. 

Prepp huden

Selv om en primer kan bidra til å tilføre fuktighet og jevne ut hudtonen vil ikke en primer erstatte hudpleierutinen din. En renset og fuktet base er det beste grunnlaget for makeup. 

Velg gode hudpleieprodukter som er tilpasset din hudtype, gjerne etter veiledning med en hudterapaut. Mange av våre våre forhandlere er hudpleiere som kan hjelpe deg med å finne en skreddersydd rutine tilpasset din hud og dine behov. 

Rene hender

Du trenger ikke koster, svamper eller annet tilbehør for å påføre primer. Det holder med dine egne hender. Ettersom produktet er laget for å fylle porene er det viktig at hendene dine er nyvaskede og rene, slik at du ikke påfører produktet med unødvendig olje eller smuss fra hendene.

Ikke klem ut mer produkt enn nødvendig

Start med å klemme ut produkt på størrelse med en ert på håndbaken. På denne måten har du mer kontroll når du påfører produktet. Du kan alltids legge til mer produkt etter hvert, men på denne måten slipper du å kaste bort produkt.

Fokuser på de områdene du ønsker å jevne ut mest

Du vil selvsagt skape et godt grunnlag for sminken i sin helhet, men tenk også på om det er områder som trenger litt ekstra. Husk at du også kan kombinere flere primere for ønsket resultat. For eksempel bruke Smooth Affair Mattifying Face Primer i T-sonen, mens du Smooth Afffair Illuminating Face Primer kan være det foretrukne valget på kinnbenn og pannens ytterkanter. 

Vær også forsiktig så du ikke påfører for mye produkt på sarte områder som rett under øynene. Påfør produktet lett med ringfingeren for å sørge for lett påføring.

La primeren sette før du fortsetter

Når du påfører primer er det for å skape en plettfri glatt barriere, før du påfører resten av sminken. Men du kan også blande primeren med din foundation for å sørge for en lettere dekkevne på foundationen. 

Klem for eksempel ut litt Glow Time Pro BB Cream på håndbaken sammen med litt primer, og bland de to sammen på hånden før du påfører på ansiktet. Du kan leke deg frem til akkurat hvor transparent eller dekkende resultat du selv ønsker ved å legge til mer av det ene eller det andre produktet.

Når du først har inkludert en primer i din rutine vil du raskt legge merke til en forskjell både når det kommer til hvordan sminken legger seg ved påføring, men også hvordan den sitter og holder gjennom en hektisk dag. Du kan bruke mindre tid på å bekymre deg over "touch-ups" og mer tid på de andre ting. En god preppet hud vil dermed gi deg godt utbytte utover dagen.