Mange påstår at det er en sammenheng mellom solens tilstedeværelse og synlighet gjennom sommeren, og behovet for solfaktor. Det er derfor en vanlig misforståelse at man ikke trenger å bruke solfaktor i vintermånedene.

Det at solen ikke varmer på samme måte, eller kan ses på samme måte, betyr ikke at vi ikke absorberer UV-strålene som skader huden. 

I denne artikkelen kan du lese mer om forskjellen mellom UVA og UVB-stråler og hvorfor det er så viktig å beskytte huden sin, uansett årstid. 

Det viktigste å tenke på når du skal velge en solfaktor er at en god solfaktor bør være bredspektret. Det betyr at den beskytter både mot UVA- og UVB stråler. Det er tydelige forskjeller mellom disse strålene, og det forklarer også hvorfor man skal bruke SPF om vinteren. 

UVB - Tenk på B-en i UVB som Brennende stråler. Dette er strålene som typisk står bak solbrenthet. De bidrar til solbrunhet, og spiller en sentral rolle ved hudkreft. En viktig ting å tenke på her er at de mest betydelige mengdene UVB-stråler treffer mellom 10:00 og 16:00 mellom april og oktober. 

UVA - Tenk på A-en som Aldringsstråler. Disse strålene skader cellene på det basale nivået av overhuden (epidermis) hvor mesteparten av hudkreft oppstår. Dette er også strålene som er hyppigst brukt i solsenger. Strålene står bak 95% av all stråling som når jorden. De er 30 til 50% mer utbredt enn UVB-stråler. De kan penetrere skyer og glass, og de har samme intensitet via dagslys året rundt. Det betyr at huden blir påvirket og skadet av disse strålene selv gjennom vinterens kjølige dagslys. 

jane iredale har laget en rekke produkter som beskytter huden året rundt. Våre SPF-produkter er laget med ingredienser som Titaniumdioksid og Sinkoksid som er godkjent av FDA i USA som utpekte fysiske SPF-ingredienser. 

Her er en oversikt over hvordan bruke SPF og tilhørende produktanbefalinger.

Solfaktor i hudpleie

Hver dag

Enten du skal på kontoret, til matbutikken, eller bare henge rundt hjemme vil vi alltid anbefale å ha en god base med solfaktor. Powder Me SPF gjør daglig påføring av solfaktor til en enkel affære. Den har bredspektret SPF 30 og kommer som et løst pudder i en praktisk børsteapplikator med refill-system. Den transparente men kraftfulle formelen er perfekt for raske daglige påføringer på ansikt og kropp. Produktet er miljøvennlig og helt vegansk, og er enkelt å ta med seg på farta. Vi tror du kommer til å elske hvor enkelt det er å påføre produktet i tillegg til det fantastiske resultatet på huden. 

Lepper

Vi glemmer ofte at leppene våre også trenger solbeskyttelse. Leppene har en tynn hud og trenger den beskyttelsen de kan få. Her anbefaler vi å bruke vår Lip Drink Lip Balm med SPF 15 for å både holde leppene fuktet og beskyttet. 

Ikke glem hendene

Vi vasker hendene mer enn noen gang tidligere. Vi bruker også langt mer alkoholbasert anti-bac enn før, som tørker ut hendene og gjør at de blir enda mer sårbare for solskader. Hand Drink Hand Cream med SPF 15 beskytter hendene fra UV-stråler og holder dem myke og fuktet. De eteriske oljene i Hand Drink kjennes behagelige ut på huden og kan ha en oppløftende effekt på sansene. Perfekt å ha med i vesken, eller ha stående på vasken. Vi anbefaler å bruke denne året rundt. 

Solfaktor i makeup

Foundation

En av de fantastiske sidene ved jane iredale makeup er at du kan få solfaktoren direkte i produktene, istedenfor å måtte påføre det separat. Vår SPF er fysisk, bredspektret og vannresistent i opptil 40 minutter. Det gjør at disse produktene står som et optimalt valg for en rekke ulike livsstiler. Det som gjenstår er å finne hvilken variant som er rett for deg og din hud. Her er noen av dem: 

  • Dream Tint - For en plettfri "no makeup makeup"-look. Dream Tint har vår mest transparente finish. Den gir et hint av farge og jevner ut huden på en diskre måte, og er perfekt for deg som ønsker en helt naturlig look. Formelen er beriket med sjølipider som forhindrer transepidermalt vanntap og øker elastisiteten i huden. Inneholder bredspektret SPF15. 
  • Glow Time Pro - vårt "alt-i-ett" makeup-produkt. Glow Time Pro BB Cream har høyest dekkevne av våre foundations. Den er kjent for å være rask å applisere og enkel å bruke. Glow Time er en favoritt blant dem som ønsker å dekke pigmentering eller rødhet uten at det ser sminket ut. Den gjennomfukter huden uten å se oljete ut og inneholder bredspektret SPF fra 17 til 25.
  • Amazing Base - Produktet som satte i gang det hele. Amazing Base Loose Mineral Powder var det første produktet jane iredale lanserte. Navnet kommer av at alle som prøvde produktet ropte ut "That's Amazing!". Dette er en foundation som sørger for ekstraordinær dekk, minimering av tekstur, og som skaper en vakker glød. Alt dette samtidig som det beskytter huden med bredspektret SPF 20.
  • PurePressed Base - Vårt bestselgende produkt på verdensbasis. Når kunder søker etter jane iredale er det typisk at de ser etter PurePressed Base Mineral Foundation. Et produkt som er internasjonalt anerkjent og elsket på grunn av sin enkle applisering og mobilitet. PurePressed Base har blitt makeupartisters standard for å skape en perfekt semi-matt hud. I tillegg til dette inneholder produktet bredspektret beskyttelse med SPF 15 til 20. 

Alle som har møtt Jane Iredale er klar over hennes lidenskap til solbeskyttelse. Hun var en pioner innen fysisk solfaktor og har alltid vært helt åpen om ingrediensene hun brukte og teknologien bak utviklingen av produktene. Hun vil være den første som forteller deg om viktigheten av solbeskyttelse, også gjennom vinteren. Husk å påføre din vinterSPF, og husk at den vakreste makeup du kan bære er en sunn hud.