Hva er en concealer? 

Concealere har mange likhetstrekk med foundations, men er typisk litt tykkere i konsistensen og er ofte mer pigmenterte. Ideelt blir en concealer brukt til å dekke og korrigere eksempelvis mørke ringer, hyperpigmentering, akne, arr eller ujevnheter i huden. Når du skal velge concealer er det to hovedfaktorer du bør ta hensyn til før du tar valget:

1. Fargedybde

Hva er det som skal dekkes? Når du velger en concealer til å bruke under øyet kan det være lurt å gå en nyanse lysere og velge en concealer med en litt mer glødende finish, som bidrar til å lysne området.
En concealer som skal dekke akne derimot, bør være så tett på din hudfarge som mulig og ha en mer matt finish. Den liknende fargen vil jevne ut, mens en matt finish ikke vil reflektere lys og dermed ikke tiltrekke uønsket oppmerksomhet til området.

2. Undertoner

Undertonen til concealeren må også tas hensyn til ved valget. De fleste undertoner på concealere er fersken/orange eller gule. Det finnes også korrigerende nyanser som grønn og lavendel. Det kommer igjen an på hvordan concealeren skal brukes.

  • Fersken/orange nøytraliserer blått, lilla og grått i huden, hvilket gjør at de er glimrende alternativer for å dekke mørke ringer, blåmerker eller pigmentering.
  • Gult og grønt nøtraliserer rødt, for eksempel ved rosacea eller akne.
  • Lavendel nøytraliserer blekhet eller gule nyanser i huden.

Hva slags concealer passer for meg? 

jane iredale har en concealer full av hudpleiende ingredienser til et hvert behov. Les mer om hvilke concealere som bør begynnes til hvilke utfordringer under.

Concealer for korrigering og highlighting

Circle/Delete Concealer
Dette er en tosidig concealer som fargekorrigerer og highlighter med en kremet konsistens. De to fargene kan blandes sammen, eller brukes separat for å møte mer presise fargematcher til huden. Circle/Delete kommer i følgende nyanser:

Circle/Delete # 1 - Dekker rødhet
Circle/Delete # 2 - Dekker blått, lilla og grått
Circle/Delete # 3 - Passer best for medium mørke til dype hudtoner
Circle/Delete # 4 - Passer best for dypere rikere hudtoner

Concealer med lett dekk

Active Light Under-Eye Concealer
Er en soft-fokus concealer og brightener. Active Light Concealer kan brukes som highlighter, eller for lett kamuflering. Den kommer med lett til medium dekk for skygger under øynene. Den kommer i følgende nyanser:

#1 & #2 - Gult som nøytraliserer rødhet
#3 & #4 - Fersken som nøytraliserer blått, lilla og grått
#5 - Gult / Brunt som nøytraliserer rødhet i en dypere hudfarge
#6 - Orange / Brunt som nøytraliserer mørke ujevnheter i en dypere hudfarge

Concealer for mørke ringer under øynene

Enlighten Corrective Cocnealer
En rik, kremet concealer med lysnende ingredienser som dekker ekstramt mørke ringer under øynene, pigmentering og/eller blåmerker. Den kan til og med dekke tatoveringer. Kommer i 2 nyanser:

Enlighten 1 - Passer for lyse til medium hudtoner
Enlighten 2 - Passer for medium til medium mørke hudtoner

Concealer med solbeskyttelse

Enlighten Plus Under-Eye Concealer
Er en concealer med full dekkevne som passer for mørke ringer, hovenhet eller tekstur, som også beskytter mot solskader med bredspektret UVA/UVB beskyttelse. Den lysner og fjerner hovenhet under lynene. Enlighten Plus Under-Eye Concealer er tilgjengelig i følgende nyanser:

No. 0 - Passer best for bleke og lyse hudtoner
No. 1 - Passer best for lys til medium hudtone
No. 2 - Passer best for medium til medium mørke hudtoner
No. 3 - Passer best for medium mørke til mørke hudtoner
No. 4 - Passer best for mørke til dype hudtoner

Concealer for hyperpigmentering og fargekorrigering

Corrective Colors
Er et fire-nyansers sett som korrigerer, skjuler ujevnheter, pigmentering og tatoveringer. De ulike fargene i settet er ment for å kamuflere spesifikke misfarginger du ønsker å skjule. Kommer med følgende nyanser:

Gul - Skjuler rødhet
Fersken - Skjuler blått, lilla og grått
Lilla - Skjuler gult
Beige - Korrigerer hyperpigmentering

 

 

Hvordan påføre concealer?

Nå som du vet hvilken type concealer som passer best for dine behov er neste steg påføring.

Dersom concealeren skal brukes til å skjule små ujevnheter som akne eller pigmentering, anbefaler vi å bruke en stiv børste som vår Camouflage Brush i forsiktige tapp på huden. 

For påføring av concealer under øynene anbefaler vi en mykere og mer fluffy børste, som vår Crease Brush, som vil gi et mykt og duset resultat. 

Dersom du ønsker å påføre concealeren med fingrene, anbefaler vi å bruke ringringeren. Dette er håndens svakeste finger, og gir en mer forsiktig påføring. 

Bruk alltid fargekorrigering før foundation og under-øye-concealer. 

Sett området under øyet med litt setting-pudder etter applisering. Dette området er i stadig bevegelse og trenger ofte litt ekstra kjærlighet. 

Du kan lese mer om settingpuddere her.