Hvordan finner du rett foundation for din hudtype? Vi har her fått hjelp av våre globale Makeup Educators Hannah Hatcher og Edgar Dominguez til å sette opp en oversikt over hvilke foundations som passer for spesifikke hudtyper.

Beste foundation for tørr hud

Om du har tørr hud vil du se etter den mest fuktgivende foundationen. En foundation kan tilføre fukt og sørge for at huden din ser jevn og duggfrisk ut. Vi anbefaler å bruke HydroPure Tinted Serum kombinert med Amazing Base Loose Mineral Powder. Dette er en fantastisk kombinasjon med god grunn; Hyaluronsyren og CoEnzym Q10 i HydroPure plumper huden og låser inn fuktighet for varig fuktdistribusjon. Amazing Base har fantastiske lysreflekterende mineraler som gjør at huden ser sunn og glødende ut. Den minimerer også synligheten av fine linjer som kan dukke opp som følge av tørrhet og dehydrering. 

Beste foundation for fet hud

Om du har fet hud trenger du en foundation som vil matte ned huden uten å tynge. Vi anbefaler PurePressed Mineral Foundation. Dette er den beste pudderfoundationen om huden din er kombinert eller fet. Den balanserer og gir en fantastisk semi-matt finish som fjerner den oljete glansen, men forhindrer at huden ser tørr eller flat ut. Om du foretrekker en flytende foundation kan du prøve Beyond Matte Liquid Foundation. Med denne foundationen får du full dekk, også med en semi-matt finish som fukter huden samtidig som den reduserer glans. BeyondMatte er et multi-taskende 3-i-1 produkt; primer, concealer og foundation i ett. Påføring av sminke har aldri vært enklere. 

Beste foundation for kombinert hud

Om du har kombinert hud kan du i utgangpunktet bruke hva du vil, det kommer rett og slett an på hvor mye dekk og hva slags resultat du er på jakt etter. Om du har kombinert hud som er mer tørr bør du teste en foundation som tilføre godt med fukt og gi litt glød, som GlowTime Pro BB Cream eller Amazing Base. Om huden din er mer oljete eller fet kan vi varmt anbefale PurePressed Base eller DreamTint Tinted Moisturizer. DreamTint har et nærmest magisk filter som duser og jevner ut huden og ser fantatstisk ut på bilder. 

Beste foundation for moden hud

Ettersom vi blir eldre begynner alt å avta - cellefornyelse, kollagenproduksjon og vannretensjon. Derfor trenger moden hud en foundation med så mange hudpleiende egenskaper som mulig. HydroPure er helt fantastisk for moden/aldrende hud. Om du har dype linjer/rynker vil dette produktet fungere som et lite strykejern som jevner ut huden og gir en ungdommelig glød. HydroPure er ikke bare en foundation, det er like mye et serum med fargepigment. Formelen bruker liposomer for å tilføre vitamin C, CoEnzyme Q10, aloe vera og hyaluronsyre til huden. HydroPure inneholder ikke solfaktor, så vi anbefaler alltid å kombinere denne med et solfaktorprodukt, enten en solkrem under, eller ved å legge den sammen med Amazing Base. Amazing Base inneholder boronnitrid som reflekterer lys og gir huden en myk, sunn og fuktet finish. 

Beste foundation for akneutsatt hud

Om du har hud som ofte kan bære preg av utbrudd og akne anbefaler vi en foundation som kjennes lett ut på huden, men som har byggbar dekkevne. PurePressed Base er et fantastisk alternativ (og husk å preppe huden med din favoritt Smooth Affair-primer for en varende jevn finish). PurePressed Base inneholder blant annet furubarkekstrakt som kan fungere som en antibakteriell ingrediens. Om du påfører PurePressed Base med Flocked Sponge kan den også brukes som concealer. På den måten kan du bruke et enkelt produkt for å bygge god dekk der det trengs. 

Beyond Matte Liquid Foundation er et veldig godt flytende alternativ. Mange som sliter med akne har også fet eller kombinert hud. Beyond Matte kjennes lett på huden og etterlater en semi-matt finish. Du får dermed skjult utbrudd og redusert blank hud med et og samme produkt. Om du trenger litt ekstra dekk enkelte steder kan du også bruke Beyond Matte som concealer ved å bruke den punktvis. 

Beste foundation for sensitiv hud

Om du har sensitiv hud bør du holde deg til få og enkle produkter. Vi anbefaler å teste ut Amazing Base eller PurePressed Base. Begge har få ingredienser, men samtidig en fantastisk byggbar dekkevne som kan redusere rødhet i huden. Husk også at en foundation med gule eller gylne undertoner er de beste for å korrigere rødme i huden. 

Beste foundation for hud med hyperpigmentering

Om du ønsker å kamuflere pigmentering anbefaler vi å prøve Glow Time Pro BB Cream som gir full dekk. Denne formelen er ideell fordi den dekker godt uten å kjennes tung ut på huden. Men husk - start med mye mindre produkt enn du tror! Om du har fet hud med pigmentering kan du teste Beyond Matte Liquid Foundation. 3-i-1-formelen sørger for at du kan bruke produktet som concealer i tillegg, og gir derfor ekstra dekk punktvis der det er nødvendig.