Vi deler farger inn i varme, kalde og nøytrale.  Hvilke farger du kler best avhenger litt av hudtonen din. Har du en kald undertone i huden vil du kle kaldere farger, mens har huden din en varm undertone vil du kle varme farger best. Noen har en nøytral hudtone (ofte olivenfarget) og de vil ofte kle både kalde og varme farger.

Bruker du feil farger kan du ende opp med å se grå og sliten ut, mens de riktige fargene vil tilføre liv og gjøre at du ser bedre ut. Huden kommer bedre frem og får en naturlig glød. Dette gjelder både klær og makeup.

Finn din undertone

Et tips for å finne undertonen i huden din er å se på blodårene på underarmen din, nærmest håndleddet – er de blå eller grønne? Blå årer indikerer at du har en kald undertone, mens grønne årer viser til en varm undertone. Noen har begge deler, og vil da kle en kombinasjon av både varme og kalde farger. Du kan også sjekke hva du kler best av sølv eller gull. Kler du sølv best, er du kald i fargene. Kler du best gull, har du en varm undertone.

Optimal fargematch

Har du en kald undertone vil du som oftest finne din match blant de kalde eller nøytrale fargene. Er du varm i undertonen vil du finne best match blant de varme eller nøytrale fargene.

Finn undertonen i huden din ved å se på blodårene på underarmen din, nærmest håndleddet – er de blå eller grønne? Blå årer indikerer at du har en kald undertone, mens grønne årer viser til en varm undertone. Noen har begge deler, og vil da kle en kombinasjon av både varme og kalde farger.

Når du skal teste fargen, prøv den først på kjevebenet. Da ser du fargen i nærheten av både hals og ansikt noe som gjør det lettere å finne en farge som matcher begge områder (og du unngår for lys eller for mørk farge). Husk også at fargen skal smelte inn med din naturlige hudtone og nærmest bli usynlig. Et siste tips er å unngå fristelsen av å velge en mørkere foundation fordi du ønsker «mer farge». Velg heller en bronzer eller blush som du varmer opp huden med etter foundation er lagt.

Hvilke farger får dine øyne til å poppe?

Når det kommer til øynene, er det fint å bruke farger som fremhever og forsterker din øyenfarge. Tenk på kontrastfarger, eller komplementærfarger, det vil si den motsatte fargen av øynene dine.

Blå øyne – gylne nyanser som champagne, kobber, bronse, gull, aprikos og fersken
Grønne øyne – burgunder, lilla, sjokolade, aprikos, kobber- og rusttoner
Brune øyne – kan bruke alle farger, men ekstra fint er lilla, mørk blå, grønt, turkis og metalliske farger
Grå øyne – kaldere nyanser av lilla, plomme, brun og metalliske farger

OBS! Vi gjør oppmerksom på at PurePressed® Base, Amazing Base® og Liquid Minerals® har ulike nyanser selv om de har samme fargenavn. Er du usikker på hvilken farge du bør velge, anbefaler vi at du oppsøker en av våre forhandlere i nærheten av deg.