Hyaluronsyre er en ingrediens du helt sikkert har hørt om eller lagt merke tid. Enten det er i en foundation, fuktighetskrem, serum eller et leppeprodukt gjør "HA" seg synlig. Også hos jane iredale har vi blitt bevisste på bruken, og bruker HA i en rekke av produktene våre. 

Så, hvorfor er det blitt såpass populært? Dette er nemlig ikke bare atter en trend. Fordelen ved bruk av hyaluronsyre er både langsiktig og umiddelbare og den utbredte oppfattelsen blant fagfolk er at HA er kommet for å bli. Lær mer om den ekstraordinære ingrediensen her. 

Hvor kommer hyaluronsyre fra?

Hyaluronsyre er et naturlig forekommende stoff som finnes i hele menneskekroppen fra huden, til bindevevet, til øynene våre. Dens hovedfunksjon er å holde på vann for å holde vevet smurt og fuktig. Siden hyaluronsyre er naturlig produsert i kroppen vår kan det også lett aksepteres når det introduseres gjennom produkter. Hyaluronsyre kan påføres lokalt, injiseres eller inntas oralt.

HA-forskningen har eksistert i godt over tre kvart århundre allerede. Opprinnelig isolert av forskeren Karl Meyer i 1934 for å behandle traumatisk leddgikt hos sporhester. Den første farmasøytiske hyaluronsyren ble produsert i 1979 av Endre Alexander Balazs som utviklet en effektiv metode for å ekstrahere og rense HA til medisinske formål. Den ble likevel ikke integrert i hudpleie før så sent som på 1990-tallet.

Fordeler med hyaluronsyre

Utover medisinske indikasjoner for behandling av alt fra leddsmerter til sure oppstøt er hyaluronsyre en av de mest effektive hudbehandlingsingrediensene du finner. Den er kjent for sin evne til å tiltrekke og vinde vannmolekyler til epidermis og øke det totale vanninnholdet i huden. Forskning viser også at den kan få kroppen til å produsere mer kollagen og elastin, hvilket resulterer i en reduksjon av fine linjer og runker. Hyaluronsyren gjør det mulig for huden å binde 100 ganger sin egen vekt i fuktighet, som gjør at det er en utmerket ingrediens for tørrhet og dehydrering. På grunn av sin fantastiske evne til å hjelpe hudens elastisitet er HA også kjent for sin effekt på sår, hvor sårene både gror raskere, og man ser mindre arrdannelse. 

Det makeupartister og hudpleiere elsker med hyaluronsyre er dens hudutjevnende egenskaper og evnen til å holde huden vakker og hydrert, selv i det tørreste kaldeste klimaet.  Bruk hyaluronsyre i kombinasjon med en hvilken som helst hudpleierutine for å bevare fuktigheten i huden og sørge for en sunn glød. 

Hyaluronsyreprodukter

jane iredale har integrert HA i flere av sine produkter som kan brukes på en rekke måter. For eksempel: 

Smooth Affair Illuminating Glow Face Primer – Primere er en viktig del av sminkerutinen. En primer gjør at sminken blir jevnere og sitter lenger. Hyaluronsyren i Illuminating Glow Primer gir en mer lysende og glødende finish. Den kan brukes alene eller under en hvilken som helst foundation. 

HydroPure Tinted Serum med Hyaluronsyre og CoQ10 – Dette er vår mest hudpleiende foundation og er et populært valg for deg som ønsker en duggfrisk, ungdommelig glød. Ved å kombinere HA med andre fuktgivende ingredienser som CoQ10 og Olivensqualane gir den en frisk og naturlig finish. Den kan brukes alene eller sammen med en av våre pudder-varianter. 

HydroPure Hyaluronic Lip Gloss – Nå om dagen virker det som at alle ønsker seg fyldigere og glattere lepper. Ved å kombinere HA med andre plumpende ingredienser som Palmitoyl Tripeptide 5, fyller glossen leppene og holder dem fuktet gjennom hele dagen. Den kan brukes alene eller i kombinasjon med andre leppeprodukter. 

HydroPure Hyaluronic Acid Lip Treatment – I denne formelen fokuserer vi på de reparerende egenskapene til HA og kombinerer den med Padina Alge. Leppepomaden er utmerket for å behandle tørre, sprukne lepper. Den rike teksturen beroliger huden, samtidig som den bidrar til å stimulere kollagensyntesen. Den kan brukes som en leppebehandling alene, eller over andre leppeprodukter for ekstra glød. 

Ettersom utviklingen og forskningen gjør fremskritt forventer vi flere spennende bruksområder for denne favoritten av en ingrediens i fremtidige produkter hos jane iredale. 

I mellomtiden kan du oppsøke en av våre forhandlere for å få mer informasjon, og for å finne produkter tilpasset din hud og dine behov.