Til toppen

Jane Iredale er presidenten og grunnleggeren av Iredale Mineral Cosmetics. I 1994 lanserte hun mineralmakeupserien jane iredale. jane iredale var den første komplette serien på markedet som ikke bare tok hensyn til farger og konsistens, men også til hva som er bra for huden. Jane hadde lang fartstid innen TV- og filmbransjen der hun så skuespillere og modeller som slet med dårlig hud på grunn av all sminken de måtte bruke. Dette inspirerte henne til å utvikle en makeupserie som gjør godt for huden samtidig som den gir et flott resultat.

Produktene er basert på de reneste og beste ingrediensene, og er produsert uten vanlige fyllstoff, bindemiddel, kjemiske fargestoff eller konserveringsmiddel. Den dag i dag er jane iredale en av de reneste mineralmakeupseriene på markedet, og produktene er kjent blant makeupartister så vel som hudterapeuter for sin gode produktkvalitet og hudpleiende egenskaper.

Helteproduktet Amazing Base® ble lansert i 1994 og er fortsatt, over 20 år senere, et av de reneste og mest unike mineralpudderne som finnes. Noe av det som gjør mineralbasene til jane iredale så unike er de mikroniserte mineralene. De finknuste mineralene gir konsentrert fargepigment med en svært god dekkevne som allikevel ser naturlig ut. Mineralene reflekterer også lyset som treffer huden og bidrar til en sunn, naturlig glød.

Våre verdier

Vi mener at det vi gjør bør reflektere våre kunders verdier med respekt for miljø og omgivelser. Dette har ført til at vårt filantropiske ståsted er rettet først og fremst mot kvinner og miljøet, selv om vi også jobber mot andre saker.

Rosa Sløyfe

Vi har de siste årene satt fokus på brystkreft ved hjelp av egne fokusprodukter og limited editions der overskuddet går til utvalgte samarbeidsorganisasjoner.  I USA går inntektene til organisasjonen Living Beyond Breast Cancer, et samarbeid som strekker seg 8 år tilbake og som har samlet inn over $342.220 (ca. 2.910.000 NOK).

I Norge har jane iredale inngått samarbeid med Rosa Sløyfe-aksjonen i regi av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. I 2014 donerte vi overskuddet av Smell the Roses Hydration Spray som var et limited edition produkt, mens vi i 2015 utvidet med enda flere rosa produkter. I 2015 donerer vi overskuddet fra salget av Smell the Roses Hydration Spray, Magic Mitt™, PureGloss® Pink Smoothie og Just Kissed® Forever Pink i oktober.

Miljø

Blant miljøorganisasjonene vi støtter finner du Greenpeace, Wildlife Conservation Society og The Nature Consevancy. Vi er også medlemmer av Green Spa Network og har støttet Teenage Turning Green over lang tid i tillegg til at vi var et av de første selskapene som undertegnet The Compact for Safe Cosmetics.

Dyrevern

Vi elsker alle dyr og jobber med å verne dyr over hele verden. Alt fra ulver, isbjørner og tigere til utrydningstruede frosker – utrolig mange arter er satt i fare på grunn av de skadene vi mennesker gjør på naturen så de trenger all vår hjelp. Ingen av våre produkter er testet på dyr, vi bruker ikke ingredienser som er testet på dyr og vi selger ikke inn i markeder som krever dyretesting.