Til toppen

 

Hvorfor bør du være opptatt av hva sminken din inneholder?


Helt siden grunnleggelsen i 1994 har jane iredale handlet om en ting: sminke som både ser fantastisk ut og er bra for huden. Derfor er produktene våre basert på de reneste og beste ingrediensene på markedet, og produsert helt uten fyllstoffer, bindemidler, fargestoff og konserveringsmidler - som er både skadelige for huden og dessverre svært utbredt i kosmetikkproduksjon. Ved å velge hudpleiende makeup fra jane iredale unngår du at huden føles sensitiv, rød, irritert eller klør. Du styrer også unna mange urenheter, kviser og sorte prikker ved å bruke sminke med rene ingredienser. 

For å garantere den høye produktkvaliteten vi lover, har alle produktene våre gjennomgått utvidede tester. I tillegg til at hvert enkelt produkt er testet og godkjent i USA og for de internasjonale markedene, har jane iredale utført flere tester som ikke er obligatoriske for kosmetiske produsenter. Dette er blitt gjort fordi vi ønsker å tilby høy kvalitet på våre produkter og for at du skal føle deg trygg.

Alle våre produkter er dermatologisk- og sensitivitetstestet, hypo-allergene og irriterer ikke. De er også ikke-komedogene - som vil si at det er mindre sannsynlig at de tetter porene og bidrar til akne. Dette gjør alle våre produkter svært egnet for en sensitiv eller utbruddsdisponert hud. Vi tester ikke på dyr, bruker ikke ingredienser som er testet på dyr og selger heller ikke inn i markeder som krever dyretesting.

 

Mange produkter inneholder ingredienser som faktisk tetter porene dine og forårsaker kviser, sorte prikker og irritasjon. Sminken fra jane iredale er spesielt utviklet for å la huden puste, og holde porene rene!

 

Talkum er et fyllstoff som er vanlig å bruke i mange sminkeprodukter, fordi det er billig og lett å produsere. Det mange derimot ikke vet er at talkum lett kan dehydrere og tørke ut huden - derfor holder jane iredale seg langt unna dette stoffet. 

I jakten på sminke som ikke irriterer huden eller tetter porene dine - styr unna mineraloljer som petroleum og parafin! Disse stoffene virker også dehydrerende på huden.

Det at parfyme og annen syntetisk duft kan virke irriterende på huden er blitt mer og mer kjent, likevel er det mange som velger å formulere sine produkter med dette. I jane iredale bruker vi kun naturlige ingredienser som granateple og ylang-ylang for å lage produkter som ikke bare fungerer, men også lukter godt! 

 

Syntetiske konserveringsmidler som parabener og falater er kjent for å forårsake sensitiv, rød og irritert hud. Derfor velger jane iredale kun naturlige stoffer for å konservere sine 
produkter!

 

jane iredale har siden 2000 vært anerkjent av den internasjonale dyrevernsorganisasjonen PETA (People for Ethical Treatment) og ble i 2005 sertifisert og oppført i PETAs Cruelty-Free Shopping Guide. jane iredale er også anerkjent av den norske Dyrevernalliansen.

Ecocert er en høyst respektert organisasjon som jobber for å fremme bruken av ingredienser som er fremstilt med fornybare ressurser og økologisk jordbruk samt produksjonsmetoder som ikke er miljøskadelige eller utrygge for menneskets helse. Flere av våre produkter er tildelt denne sertifiseringen, og er dermed bekreftet både naturlig og økologisk!